Klantenportaal voor factoring

CashFlex

Voor CashFlex realiseerde Eppix een website voorzien van een klantenportal. CashFlex biedt ondernemers een totaaloplossing voor hun werkkapitaalfinanciering middels American factoring. American Factoring bij CashFlex betreft een financiering in combinatie met debiteurenmanagement en kredietverzekering. Klanten van CashFlex krijgen toegang tot hun eigen factoringportal waarin zij facturen kunnen verwerken.

De uitdaging

Een factoring oplossing moet geschikt zijn voor iedere onderneming. De klant van CashFlex verkoopt zijn vordering en heeft direct een kasstroom, zonder zorgen over overschrijding van de betaaltermijn. Risico’s worden hierdoor uitbesteed. Na een eenvoudig acceptatieproces, waarbij alleen de kredietwaardigheid van de afnemer van belang is, moet de klant snel opgevoerd kunnen worden in het klantenportaal.
Voor de klant van CashFlex is het van belang dat het systeem zo eenvoudig mogelijk werkt. Korte lijnen; facturen inschieten en binnen 48 uur de betaling van de factuur ontvangen. Uiteraard onder aftrek van de overeengekomen kosten. Een API-koppeling met het boekhoudpakket Twinfield moet ervoor zorgen dat de exacte betaalstatus inzichtelijk is voor zowel de klant als voor CashFlex.

Onze aanpak

Intensieve sessies tussen ons team en CashFlex hebben ervoor gezorgd dat de complexe informatiestromen in kaart zijn gebracht. Om de verwerkingsmogelijkheden optimaal aan te laten sluiten op het factuurverwerkingsproces heeft samenwerking plaatsgevonden tussen het team van Eppix en Klippa.
Door een koppeling te maken met de Kamer van Koophandel kunnen bedrijfsgegevens in één klik worden opgehaald. Dit scheelt een hoop tijd en voorkomt foutgevoeligheid. Al deze informatie is uiteindelijk omgezet naar gebruikersvriendelijk ontwerp voor alle partijen.

Het resultaat

Nadat toegevoegde debiteuren zijn goedgekeurd door CashFlex kan de klant beginnen met het inschieten van haar facturen. Het aanleveren van facturen kan eenvoudig middels een eigen CashFlex e-mailadres. Deze facturen worden verwerkt door de intelligente OCR van Klippa waarna deze automatisch door het klantenportaal worden verwerkt in een aankoop. Wanneer een factuur de kredietlimiet van de klant overschrijdt of niet voldoet aan de gestelde voorwoorden, zal de factuur ter handmatige controle worden achtergehouden. Door een betaalbestand te genereren kunnen uitbetalingen meermaals per dag worden uitgevoerd.

De cirkel wordt rond zodra de debiteur de factuur rechtstreeks aan CashFlex voldoet. Door de koppeling met Twinfield registreert het systeem de factuur als zodanig betaald. Op deze manier blijft CashFlex in volledige controle.

Benieuwd hoe wij de ontwikkeling van jouw project zouden aanpakken?