Kennisplatform voor artsen en staff

Abbott Laboratories

Kennis is macht, maar kennis delen is kracht. Met deze gedachte is het idee ontstaan om een kennisplatform te ontwikkelen welke Abbott Laboratories in staat stelt om haar positie te versterken. Constante doorontwikkeling heeft geresulteerd tot een waardevol platform genaamd Abbott Mentor. Tot op de dag van vandaag wordt deze webapplicatie doorontwikkeld, in 95 landen gebruikt en zelfs ingezet voor een toenemend aantal divisies binnen Abbott.

De vraag van Abbott

Het is van belang dat de producten van Abbott enkel door gecertificeerde artsen en ziekenhuizen worden toegepast. Dit vraagt om maatwerk opleidingsmogelijkheden voor zowel artsen als medewerkers van Abbott. Momenteel wordt op verschillende fronten veel papierwerk verslonden en inefficiënt gewerkt. Kennis delen en het registreren van vereiste informatie is geen pré maar een must. Kan dit alles gevat worden in één systeem waarin men ook nog eens wereldwijd volgens de lokale wet- en regelgeving wordt geïnformeerd en gestimuleerd op een aantrekkelijke wijze?

De aanpak

Een veelomvattend systeem waarbij uiteenlopende disciplines zowel intern als extern gemoeid zijn vraagt om een centrale en georganiseerde aanpak. Ons team van ervaren developers en designers heeft in nauwe samenwerking met de opdrachtgever de belangrijkste requirements in kaart gebracht. Deze requirements zijn vervolgens omgezet naar wireframes, designs en technische eindproducten.
Het platform is vanaf nul opgebouwd middels Laravel (een PHP-web framework). Door gebruik te maken van Laravel kunnen onze programmeurs snel en moeiteloos opschalen. Dit biedt een stabiele fundering met genoeg ruimte voor de toekomst.
Omdat dit platform in doorontwikkeling is, wordt er op een Agile manier gewerkt. Door de constante stroom van nieuwe functionele en grafische wensen op te nemen in een backlog, bepaald onze product owner in samenspraak met de opdrachtgever welke taken prioriteit krijgen tijdens aankomende sprints. Deze nauwe samenwerking zorgt voor een optimaal tussenproduct en eindresultaat.

Het resultaat

Intensieve samenwerking
De afgelopen jaren heeft Eppix in nauwe samenwerking met Abbott Laboratories deze webapplicatie ontwikkeld die wordt ingezet voor zowel trainings- als registratiedoeleinden, maar ook voor het delen van informatie.

Abbott Mentor als Training tool
Opleiding geschied door middel van onlinetraining, praktijktraining en het uitvoeren van live cases. De invulling van deze onderdelen wordt geheel op maat door Abbott samengesteld, waarbij de voortgang van opleidingstrajecten op de voet wordt gemonitord door toegewezen artsen en/of Abbott personeel. Hierdoor heeft Abbott een exact beeld van de huidige status en progressie.

Véél meer dan een Learning Management System
Daarnaast biedt het systeem inzicht voor verschillende lagen binnen de organisatie. Van certificeren van medewerkers middels gepersonaliseerde trainingen tot het uitwisselen van shared resources. Dit alles op land- en gebruiker specifiek niveau.

Altijd, overal en veilig
Eppix biedt hierin een totaaloplossing welke altijd en overal ter wereld middels een beveiligde inlogomgeving beschikbaar is, geschikt voor elk apparaat. Doordat Eppix werkt volgens de ISO 27001, ISO 9001 en NEN 7510 standaard, is kwaliteit en informatieveiligheid gewaarborgd.

Benieuwd hoe wij de ontwikkeling van jouw project zouden aanpakken?