Maak kennis met Thijs

Wie ik ben

Ik ben Thijs, 38 jaar en ik werk ondertussen alweer 14 jaar bij Eppix als programmeur. Na mijn studie informatica aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen ben ik op zoek gegaan naar mijn eerste echte baan. Ik wilde het liefst bij een kleine organisatie werken waar je geen nummertje bent en daadwerkelijk verschil kan maken. Dat vond ik bij Eppix  (toen nog Cowpunks). 

Mijn werk binnen de ICT

Mijn werkdagen zijn heel afwisselend en divers. Aan het begin van de dag kan ik nog niet voorspellen hoe de dag gaat verlopen, dat ligt vooral aan mijn mailbox. Wat vaststaat is dat we elke dag beginnen met een dag opstart. Tijdens deze dag opstart bespreken we niet alleen werk gerelateerde zaken maar vinden we de sociale aspecten net zo belangrijk. Hoe gaat het met iedereen en wat hebben we meegemaakt zijn onderwerpen die aan bod komen, even lekker slap ouwehoeren dus. Dit kenmerkt de sfeer in de organisatie en bij collega’s onderling.

Er wordt natuurlijk ook hard gewerkt. Het werk is inhoudelijk heel afwisselend en de klanten en projecten zijn zeer uiteenlopend. We werken voor kleinere MKB-bedrijven maar ook voor grote multinationals, zowel binnen Nederland als daarbuiten. Wat het werk zo leuk maakt is dat je echt aan iets concreets werkt. Je werkt aan een product wat ook echt impact maakt. We hebben bijvoorbeeld een hele mooie trainingsapplicatie gemaakt, Abbott mentor. Dit is een trainingstool voor medisch personeel. Wij kunnen via een groot scherm op kantoor allerlei KPI’s volgen, bijvoorbeeld hoeveel mensen er zijn ingelogd, dat maakt je werk echt tastbaar. 

“Binnen Eppix is er veel ruimte voor ontwikkeling en het inbrengen van eigen initiatief.”

Wat ik minder leuk vind in mijn werk? Geen baan is natuurlijk altijd 100% leuk. In mijn werk is dat de druk die een deadline op kan leveren. We werken op basis van scrum, waarbij we elke maand deadlines hebben. Soms komt daar wel eens een onverwachte bug bij kijken en dat kan wel wat stress opleveren. Maar dit is eigenlijk ook wel goed op te lossen, door onze developer vacatures te vervullen 😉. 

Mijn rol binnen de organisatie is de afgelopen jaren ontwikkeld en veranderd. Waar ik eerst fulltime bezig was met programmeren, zit ik nu veel meer aan de klanten kant. Ik ben nu één dag bezig met programmeren en vier dagen help ik klanten met hun vragen en wensen. Van hieruit maak ik de vertaalslag voor mijn collega’s die dit programmeren. 

Waarom ik bij Eppix werk

Binnen Eppix is er veel ruimte voor ontwikkeling en het inbrengen van eigen initiatief. We hebben een heel hecht team en het is een informele platte organisatie. Iedereen die hier komt werken blijft ook lang, dat zegt ook wel iets. 

Bij Eppix is er oog voor ieders ontwikkeling en leer pad. Meerdere keren per jaar gaan we met het hele team naar conferenties, heel leuk en leerzaam. Soms gaan we zelfs naar het buitenland, vorig jaar zijn we naar SymfonyCon in Brussel, België gegaan, dat is toch wel weer even extra leuk!

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk de verschillende vacatures hieronder en wie weet werken wij binnenkort samen!

Medior (PHP) Developer

>

Senior (PHP) Developer / Software Architect

>

Junior Web Developer

>