Maak kennis met Patrick

Wie ik ben

Mijn naam is Patrick en ik ben 38 jaar en ik ben nu ruim 2 jaar in dienst bij Eppix als back-end georiënteerde developer. Ik houd ervan om in het weekend het bos in te gaan en lange tochten te maken met de mountainbike. Daarnaast padel ik ook regelmatig. Internet of things valt ook binnen mijn interesses en om mijn kennis binnen mijn vakgebied van Laravel op peil te houden kijk ik video’s en tutorials. Vaak leer ik dan nieuwe dingen die dan ook binnen werkprojecten toe te passen zijn. Hierdoor kan ik mijzelf blijven uitdagen. 

Mijn werk binnen de ICT

Een stijlregel voor mij is dat je jezelf als developer makkelijk vervangbaar kunt maken. Hiermee bedoel ik dat je je codebase zo moet schrijven dat het voor een collega makkelijk te begrijpen is zonder dat deze eerst het hele project moet kennen. Structuur, onderhoudbaar en begrijpbaar zijn belangrijke begrippen voor mij als je het over de codebase hebt.

Wat ik het leukste aan mijn werk binnen Eppix vind is dat eigen inbreng gewaardeerd wordt. Vaak heb je bij de grote bedrijven te veel hiërarchische lagen waardoor je niet snel kunt schakelen en eigen inbreng dus lastig is. Gelukkig is dat bij Eppix niet.  

Voor mij is het ook van belang dat ik leuke collega’s heb. Die heb ik bij Eppix zeker gevonden!

Ik werk vaak 50% op kantoor en 50% thuis. Als ik op kantoor werk en het weer zit een beetje mee, dan pak ik lekker de fiets. Op kantoor begin ik de dag altijd met een goede kop koffie waarna ik als eerste de binnengekomen mails ga bekijken. Als er nog een pull request van een collega klaarstaat dan kijk ik daar ook in de ochtend even naar. Vaak stel ik ook nog doelen voor mijzelf op voor die dag. Dit kan ik dan ook benoemen tijdens de stand-up die wij altijd om 9 uur hebben. Ook benoem ik hier dingen waar ik tegenaan ben gelopen zodat ik eventueel hulp kan vragen. Na het werken kan ik  mijn hoofd lekker leegmaken terwijl ik terug naar huis fiets. 

Als ik een nieuwe collega mag uitkiezen, dan zou ik er eentje kiezen met de nodige ervaring. Diegene moet ook zelfstandig te werk kunnen gaan. Daarnaast zou het mooi zijn als wij ook van diegene kunnen leren en dat hij/zij ook eigen inbreng heeft. 

Waarom ik bij Eppix werk

Ik was toentertijd op zoek naar een klein bedrijf dat actief is in de medische sector. Specifiek heb ik naar een kleiner bedrijf gezocht omdat je een stuk meer inbreng hebt als je het vergelijkt met een groot bedrijf. Ook was het voor mij een vereiste dat mijn werk dichtbij zou zijn waardoor ik lekker op de fiets naar kantoor kan gaan. Voor mij is het ook van belang dat ik leuke collega’s heb. Die heb ik bij Eppix zeker gevonden!  

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk de verschillende vacatures hieronder en wie weet werken wij binnenkort samen!

Medior (PHP) Developer

>

Senior (PHP) Developer / Software Architect

>

Junior Web Developer

>