Certificering Eppix

Veiligheid en Cybersecurity

Informatie veiligheid en cybersecurity zijn onderwerpen die bij Eppix centraal staan. Dit kunnen we wel zeggen, maar certificaten maken dit echt duidelijk. Daarom hebben wij drie verschillende internationale en nationale certificeringen: de NEN 7510, ISO 27001 & 9001. Elke drie jaar worden wij opnieuw gecertificeerd door een onafhankelijke partij. Verder worden er ieder jaar audits uitgevoerd ter controle.

ISO 27001 – Information security management

De ISO 27001 is een mondiaal erkende norm voor informatiebeveiliging en is hiervoor de meest populaire norm. De ISO 27001 stelt eisen aan Eppix over hoe wij omgaan met informatiebeveiliging, cybersecurity en privacy. Door het voldoen aan deze certificering willen wij onze klanten aantonen dat data bij ons veilig is. Samengevat, door het behalen van de ISO 27001 stellen wij de begrippen vertrouwelijkheid en integriteit centraal.

Link naar de download Nederlands

Link naar de download Engels

NEN 7510:2017 + A1:2020+ – Medische informatica

In de zorg is informatiebeveiliging nog belangrijker, aangezien medische- en patiëntgegevens worden opgeslagen. Het is belangrijk dat dit op een goede en veilige manier gebeurd, aangezien een goede informatiewisselingen tussen de verschillende stakeholders in de zorg uiteindelijk zorgt voor een betere zorg bij de patiënt.

De NEN 7510 is een Nederlandse certificering met een focus op patiëntgegevens. De certificering toont aan dat wij bij Eppix op een zorgvuldige en gecontroleerde manier omgaan met medische gegevens, bijvoorbeeld patiëntendossiers.

De NEN 7510 wordt door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd ook meegenomen bij het beoordelen van een organisatie. Samengevat is de NEN 7510 een uitbreiding op de ISO 27001, maar met additionele eisen specifiek voor de zorg.

Link naar de download Nederlands

Link naar de download Engels

ISO 9001: 2015 – Quality management

De ISO 9001 is een internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Het is een algemene certificering die niet specifiek is voor een bepaalde industrie. Het toont aan dat Eppix bewust bezig is met het leveren van een constante kwaliteit. Door te werken met de ISO 9001 volgen wij de PDCA-cyclus (Plan-Do-Check-Act-cyclus). Het resultaat hiervan is dat we constant bezig zijn met verbeteren, wat leidt tot een hogere klanttevredenheid en een betere samenwerking tussen Eppix en haar klanten.

Link naar de download Nederlands

Link naar de download Engels