Bestelsysteem op maat

Roelofsen

Voor Roelofsen BV ontwikkelde Eppix een maatwerk bestelwebsite waarmee haar klanten, overal en altijd, eenvoudig bestellingen kunnen doorgeven. Roelofsen Horeca Groothandel is een relatief jong bedrijf met 30+ jaar ervaring in de AGF-branche. Zij werkt zes dagen in de week aan (vers gesneden) groenten en fruit.

Geleverd tot aan de keuken of zelfs in de koelcel van het restaurant, hotel of school. Zowel inkoop, verkoop en distributie hebben zij in eigen beheer, waardoor ze in staat is om snel en efficiënt te kunnen schakelen. Je kunt wel zeggen; met recht gespecialiseerd in het op maat leveren van aardappelen, groente, fruit, exoten en noten.

Wat was de vraag?

Een eerder ontwikkeld bestelsysteem voldeed niet meer aan de standaarden van nu. “Online” is ook voor de AGF-markt niet meer weg te denken. Voorheen bestelden de klanten van Roelofsen veelal telefonisch wat zeer tijdrovend was voor zowel Roelofsen als klant. Daarnaast ook allesbehalve flexibel voor haar klanten. Zo ontstond er een wens voor een modern bestelsysteem waarbij de klant 24/7 haar bestellingen kon plaatsten. Overal & altijd bereikbaar en gekoppeld aan hun bestaande planningsysteem (Reflex).

Hoe hebben we dit project aangepakt?

Bij een modern bestelsysteem hoort een overzichtelijk en gelikt design. Na het uiteenzetten van alle wensen en eisen heeft onze designer de grote lijnen uitgezet voor zowel mobiel als desktop. De koppelingsmogelijkheden tussen de website en het ERP-systeem zijn in samenwerking met ons team, de softwareleverancier en de IT-consultant van Roelofsen naast elkaar gelegd.Tijdens de uitvoering van een project gaat lang niet alles precies zoals je graag zou willen zien, maar juist dit maakt ons werk zo mooi en uitdagend. Ogenschijnlijke onmogelijkheden zijn omgezet in creatieve alternatieven. Na intensieve afstemming zijn de benodigdheden en het ontwerp definitief gemaakt.

Dit is het resultaat

Door het realiseren van de nieuwe bestelwebsite kunnen de klanten van Roelofsen eenvoudig bestellingen doorgeven op momenten die voor haar het best uitkomen. Dit zorgt voor meer rust en minder fouten.

Om meer efficiëntie te bieden aan haar klanten is het mogelijk gemaakt om eerder geplaatste bestellingen te herhalen. Ook is het nu mogelijk om vanuit zelf samengestelde favorietenlijsten producten te selecteren voor bijvoorbeeld de lunch of diner …wel zo handig voor de koks die de productbestellingen doen.

Doordat de website gekoppeld is met hun ERP-systeem wordt de facturering van bestellingen automatisch verwerkt.

Al met al een overzichtelijke website met veel handigheden. En niet geheel onbelangrijk; een systeem waar Roelofsen en haar klanten enorm blij mee zijn!

Benieuwd hoe wij de ontwikkeling van jouw project zouden aanpakken?