Denken vanuit het klantperspectief

Expectations

Expectations is een case van Eppix waar wij trots op zijn. Expectations ondersteunt haar klanten met het zoeken van nieuwe mogelijkheden door middel van het toetsen van verwachtingen. Hierbij zetten zij de klant centraal met een specifieke focus op het B2B segment. Hun doel? Organisaties leren denken vanuit het perspectief van de klant. Door verwachtingen van de klant in een vroegtijdig stadium in kaart te brengen kun je een hogere klanttevredenheid behalen. Hoe je de verwachtingen kunt managen weet Expectations als geen ander.

Wat was de vraag?

Expectations was opzoek naar een simpele maar doeltreffende tool voor haar klanten. De persoonlijke aanpak van Expectations zou hierbij centraal moeten staan. Daarom moest de webapplicatie intuïtief in gebruik zijn. De gebruiker moet op een eenvoudige manier input kunnen geven van hun verwachtingen, die vervolgens overzichtelijk in de applicatie getoond worden aan de accountmanager. Die van hieruit direct rapportages kan downloaden.

Hoe hebben we dit project aangepakt?

De webapplicatie voor Expectations is een product dat na verloop van tijd gegroeid en uitgebreid is. Nieuwe suggesties voor uitbreidingen van de applicatie kwamen van de klant direct terecht bij de developer. Deze is hiermee aan de slag gegaan en heeft doormiddel van actieve feedback van Expectations gezorgd voor een project dat qua kosten en tijdsinvestering overzichtelijk bleef.

Dit is het resultaat

Een tool die is genomineerd voor een CX & CRM innovatie award 2017. De tool heeft inmiddels een belangrijke rol binnen het stappenplan van Expectations. Het ondersteunt haar klanten om op een intuïtieve en gemakkelijke manier de verwachting in kaart te brengen. Doordat de applicatie één simpele vraag centraal stelt: “Wat verwacht de klant van jullie relatie?”. Dus niet de focus op ervaringen zoals bij klanttevredenheidsonderzoeken, maar op een persoonlijke aanpak die zorgt voor een hogere responsratio. Hiermee kan Expectations helpen met het maken van een concreet stappenplan. De webapplicatie heeft Expectations geholpen om hun klanten te helpen op een persoonlijke manier stappen vooruit te zetten.

Benieuwd hoe wij de ontwikkeling van jouw project zouden aanpakken?