Klant: Abbott Laboratories

Corporate website: www.abbott.com

Abbott Laboratories, in 1888 opgericht in Chicago, staat bekend als een van de grondleggers van de farmaceutische industrie. Tegenwoordig telt het bedrijf wereldwijd zo’n 103.000 werknemers, die zich toeleggen op het ontwikkelen van een breed scala aan medische producten. Wij bij Eppix werken voor Structural Heart, een divisie die zich specifiek richt op aandoeningen van het hart.

Project: Abbott Mentor www.abbottmentor.com – Abbott Education Network Cardiovascular
 

Case:

Abbott Mentor is een kennisplatform welke ruimte biedt voor gepersonaliseerde trainingen en het delen van kennisbronnen.

De afgelopen jaren heeft Eppix in nauwe samenwerking met Abbott Laboratories deze webapplicatie ontwikkeld die wordt ingezet voor zowel trainings- als registratiedoeleinden, maar ook voor het delen van informatie: Abbott Mentor.

Eppix biedt hierin een totaaloplossing welke altijd en overal ter wereld middels een beveiligde inlogomgeving beschikbaar is, geschikt voor elk apparaat. Doordat Eppix werkt volgens de ISO 27001, ISO 9001 en NEN 7510 standaard, is kwaliteit en informatieveiligheid gewaarborgd.

 

Abbott Mentor als Training tool

Het is van belang dat de producten van Abbott enkel door gecertificeerde artsen en ziekenhuizen worden toegepast. De webapplicatie ondersteunt de opleiding tot gecertificeerde artsen van A tot Z.

Opleiding geschied door middel van online training, praktijktraining en het uitvoeren van live cases. De invulling van deze onderdelen wordt geheel op maat door Abbott samengesteld, waarbij de voorgang van opleidingstrajecten op de voet wordt gemonitord door toegewezen artsen en/of Abbott personeel. Hierdoor heeft Abbott een exact beeld van de huidige status en progressie.

Middels online simulaties, videomateriaal en kennisuitwisseling maken cursisten zich bekend met de producten van Abbott. Kennis wordt getoetst middels online examens. Op de online training volgt een praktisch deel dat plaatsvindt in één van de eigen trainingscentra van Abbott. Deze praktijktrainingen kunnen via Abbott Mentor worden ingepland en gemonitord. Tenslotte kunnen artsen via Abbott Mentor live cases inplannen om hun nieuwe vaardigheden onder supervisies van een andere arts of Abbott medewerkers uit te voeren. Abbott Mentor biedt hier tevens de mogelijkheid om gemakkelijk bestanden uit te wisselen en alle details rondom deze procedures te registreren. Dit alles met inachtneming van de AVG/GPDR-wet.

Na het doorlopen van de bovengenoemde stappen ontvangt de cursist een certificaat voor het implanteren van  met de medische producten die tijdens de training aan bod zijn gekomen.

Het systeem kent vele rollen en gebruikers met diverse systeemrechten. Naast de training van artsen kan ook het Abbott personeel van de nodige opleidingen worden voorzien.

 

Abbott Mentor voor Kennisdeling

“Shared resources” zijn bronnen zoals onderzoeksrapporten en kunnen via Abbott Mentor gemakkelijk worden uitgewisseld. De functie “Shared Cases” stelt Proctors in staat om bijzondere of leerzame casus te uploaden, zodat cursisten over de hele wereld kunnen leren van de ervaringen van hun collega’s.

De Abbott Mentor webapplicatie biedt Abbott Laboratories de mogelijkheid om over de hele wereld artsen en zorgprofessionals op te leiden.

 

Abbott Mentor als marketing en sales tool

Regio- en countrymanagers van Abbott kunnen via de Abbott Mentor webapplicatie gemakkelijk uitgebreide statistieken en managementrapportages opvragen. Op deze manier hebben ze altijd zicht op de prestaties van hun verkoopteam, evenals op specifieke opleidingsgegevens zoals de duur van het traject.

Het ingebouwde regio filter zorgt ervoor dat Abbott medewerkers enkel inzicht hebben in gegevens van de landen en regio’s waarvoor zij werkzaam zijn.
 

Succesformule

De succesformule volgens Eppix en Abbott: Betrokkenheid en korte ontwikkelperiodes met als resultaat een hoge mate van snelheid en flexibiliteit.